"Dunder och brak" är Julkalenderns namn i år och manus har skrivits av Angelica Alkberg, som själv spelat både Tomtemor och Tomte-Stina i tidigare uppsättningar.
– Det var en fördel. Jag kunde liksom både se och höra Kjell medan jag skrev, säger hon.
Kjell det är Morin, som gör sitt sjätte år som Tomtefar.
– Jag kunde inte motstå erbjudandet när Stassteatern ville att jag skulle ta över efter Harry Nyman. Det här är ju så vansinnigt roligt och det är ju Sveriges enda levande julkalender.
Det blir inte bara lättsamt tomtemys i årets upplaga.
– Det finns också en koppling till aktuella samhällsfrågor som främlingsrädslan, säger Björn Sjöö, som debuterar som regissör.
Det är två främlingar som dyker upp hos tomtefamiljen. Det visar sig att främlingarna har flytt och behöver hjälp. Tomtelandet blir ett Sverige i miniatyr.
Med så många år på nacken för Julkalendern har skådespelarna kommit och gått. I år är det två skådespelare som själva i förskoleåldern suttit på läktaren och sett Julkalandern, Marie Wårell och Nora Bredefeldt. De spelar främlingarna.
– Jag kommer från Boden och vi fick ju inte åka hit till Julkalendern, säger Nettan Öhrvall besviket, men som vuxen har hon fått spela både först Tomte-Stina sedan Tomtemor och nu Tomte-Stina igen.
Julkalendern är en av Norrbottens mest välbesökta teaterföreställningar under året. Den lockar sammanlagt 6 000 under de 24 dagarna.
– Publiken blir bara större för varje dag och lucka. Mest är det på julafton, då är publiken så stor att vi knappt får plats att spela, säger Nettan Öhrvall.
Och även om Julkalendern riktar sig till förskolebarn i 4-5-årsåldern så finns där alltid också många vuxna och vuxna som inte har något barn med sig.
– Det är många hemvändare som kommer hit. De minns att de själva sett julkalendern som förskolebarn. Nu är de vuxna och utflyttade, säger Nora Bredefeldt.