Vardagsrummet finns i gula huset På Prästholmen i Boden. De senaste två åren har Statens konstråd, Bodenbo, Havremagasinet och Försvarsmuseum Boden samarbetat med arkitekten Sandi Hilal och de nyinflyttade bodensarna Yasmeen Mahmoud och Ibrahim Muhammad Haj Abdullah i konstprojektet. Med gemensamma krafter har ett lokalt vardagsrum skapats, en plats där bjudning, fika och samtal blir konst och kunskapsutbyte. Norrbottens Media har tidigare skrivit om projektet som formellt invigdes av kommunstyrelsens ordförande Inge Andersson under lördagen.

– Om vi nu kan samlas i vårt gemensamma vardagsrum så leder det säkert till så småningom att vi kan bjuda in folk till vårt privata vardagsrum oavsett kulturella skillnader, säger Inge Andersson.

Det ska enligt honom finnas finansiering kvar för verksamhet året ut även om projektpengarna för konstverket är förbrukade.

Artikelbild

| Så är ser vardagsrummet ut från utsidan av det gula huset på Prästholmen.

Även Bodenbos vd Johan Johansson tror att vardagsrummet blir en viktig mötesplats på Prästholmen.

– Ja, riktigt hur spelreglerna ska vara är inte klart. Men Yasmeen som medverkat i projektet styr upp det hela. Tanken är att det ska vara olika konstaktiviteter där, samtalsgrupper, språkcaféer liksom aktiviteter för dem som bor i huset som saknar ett vardagsrum.

– Så riktigt vart vi tar vägen nu vet vi inte, men det är det som är spännande, säger han.