Sverigedemokraterna vill gärna framställa sig som ett parti för vanliga svenska arbetare. Men i den praktiska politiken står SD för något annat.
Det visar sig icke minst i Sverigedemokraternas syn på konflikten mellan fackförbundet IF Metall och den amerikanska biltillverkaren Tesla.
Förbundet tar helt riktigt fajten för att de anställda hos Tesla ska ha goda arbetsförhållanden och svenska kollektivavtal. Men bolaget vägrar att teckna kollektivavtal och därför strejkar IF Metall sedan den 27 oktober på Teslas serviceställen och verkstäder i Sverige.
Vad gör då Sverigedemokraterna? Jo, de ställer sig på samma sida som mångmiljardären Elon Musk och Tesla i striden mot svenska arbetare och kollektivavtal.
I en intervju i Dagens Industri rasar Tobias Andersson (SD), ordförande i riksdagens näringsutskott, mot Teslastrejken och beskriver den som ett angrepp på Musk!
Det är ett häpnadsväckande uttalande för att komma från ett parti som säger sig stå för svenska värderingar.
Om det är något som är genuint svenskt så är det nämligen kollektivavtalen och vår arbetsmarknadsmodell.
Det är dessutom en ordning som är bra för såväl löntagare som för arbetsgivare och samhällsekonomi.
Arbetare och tjänstemän har fått stigande reallöner under decennier, samtidigt som det blivit god konkurrenskraft och stabila spelregler för svenskt näringsliv.
Vidare har det lagts en grund för dialog och konstruktiva relationer mellan fack och företagsledningar. Vid en internationell jämförelse har Sverige få och små arbetsmarknadskonflikter.
Även kloka och framsynta svenska industriledare ser dessa fördelar. I en SVT-intervju nyligen gav industrimannen och entreprenören Carl Bennet ett helhjärtat stöd för kollektivavtalen och dess betydelse för stabiliteten på svensk arbetsmarknad.
Hans uppmaning till Elon Musk var därför klar och tydlig.
"Sätt dig in i den svenska modellen och se hur den har bidragit till vår konkurrenskraft", sa Bennet bland annat.
Arbetsgivarorganisationen Almega uttrycker det också bra på sin hemsida.
"Kollektivavtalen skapar förutsägbarhet, ordning och reda samt sätter en enhetlig standard för de anställningsvillkor som gäller inom olika branscher. Ett kollektivavtal kan också bidra till att öka ett företags attraktivitet på arbetsmarknaden och stärka varumärket ur ett arbetsgivarperspektiv", skriver Almega.
Därför finns goda skäl för alla – i synnerhet politiker som säger sig slå vakt om svenska intressen – att reagera starkt mot företag som vill slå undan benen för kollektivavtalen och en väl fungerande förhandlingsmodell.
I Sverige ska svenska regler och avtal gälla. Punkt slut.