Utrikesminister Carl Bildt (M) är som en politisk teflonpanna. Det mesta brukar bara rinna av honom.
Det har stormat runt påstådda ryska U-båtar som visade sig vara minkar, utrikesministerns kopplingar till ryska energijätten Gazprom och hans affärsverksamhet i Lundin Oil.
Men Bildt har bara ruskat av sig kritiken och gått vidare.
Frågan är emellertid om inte Bildt nu ändå börjar nå vägs ände som utrikesminister.
I Expressen 4 april gav han sig in i debatten om den svenska vapenaffären i Saudiarabien.
Det var som att släppa in en elefant i en porslinsbutik. Bildt har inga moraliska betänkligheter kring att sälja vapen till en diktatur.
"Det är inte så att världen saknar pansarvärldsrobotar. Hade läget för mänskliga rättigheter varit bättre för att de köpte franska i stället?", säger Bildt till Expressen.
Det är ett häpnadsväckande uttalande. Samarbetet med Saudiarabien är inte Bildts och regeringens privata affärsverksamhet.
Faktum är att en riksdagsmajoritet bestämt att Sverige ska ha ett generellt förbud mot att exportera vapen till länder som allvarligt kränker mänskliga rättigheter.
Är Saudiarabien ett sådant land? Ja, i alla fall om vi ska tro rapporterna om de mänskliga rättigheterna från Carl Bildts eget departement, UD.
"Situationen för mänskliga rättigheter är föremål för omfattande internationell kritik och även internt diskuteras frågorna. Bristerna på detta område är fortsatt betydande. Församlings- eller religionsfrihet existerar inte i Saudiarabien. Politiska partier är inte tillåtna. Fackföreningar är inte tillåtna och inte heller finns någon strejkrätt. Situationen för gästarbetare är bristfällig", skriver UD bland annat
Därför kan inte vapenhandel i Saudiarabien behandlas lättvindigt, som något man bara rycker på axlarna åt som Bildt. Den här gången kan kritiken inte bara rinna av regeringen.
Det handlar om ett stort avsteg från de principer som vi vill att Sverige ska förknippas med i världen (respekt för demokrati, mänskliga rättigheter och fredsarbete).
Av det skälet krävs också en ordentlig genomlysning av hela vapenhistorien.
Sten Tolgfors (M) har redan fått lämna posten som försvarsminister. För handelsminister Ewa Björling är situationen också minst sagt besvärande.
Björling har snärjt in sig i en härva av osanningar och kan snart få följa Tolgfors exempel, som liberala Dagens Nyheter skriver 8 april.
Men även regeringschefen Fredrik Reinfeldt och utrikesministern har ett ansvar för att reda ut härvan. Vad visste de? Hur högt upp i regeringshierarkin sträcker sig ansvaret?
Och självklart har även tidigare S-försvarsministern Leni Björklund, som skrev under de första samarbetsavtalen med Saudiarabien 2005, ett ansvar för att reda ut vad som egentligen gjorts, sagts och bestämts.
Hon, liksom alla andra som haft sina fingrar i den här eländiga soppan under nuvarande och tidigare regim, har ett ansvar för att komma till förhören i KU (riksdagens konstitutionsutskott).
Vapenbyken måste tvättas, för att tala med gamle utrikesministern Sten Anderssons ord.