I mitten av förra veckan fick socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) ta ett steg tillbaka när det gäller sjukförsäkringen.
Kristersson insåg till sist att han och regeringen inte längre kan negligera riksdagsmajoritetens krav på att prövningen av de sjuka mot arbetsmarknaden ska vara "skälig och realistisk".
Det är ett framsteg för oppositionspartierna och landets långtidssjuka. Men det är samtidigt viktigt att säga att det handlar om en liten framgång.
De rödgröna partierna (S, V och MP) har inte fått riksdagsmajoritetens eller regeringspartiernas stöd för att slopa den så kallade stupstocksregeln efter 180 dagars sjukskrivning.
Det noteras av bland andra Ingrid Burman, ordförande i Handikappförbundet.
"Rehabiliteringskedjans mekaniska tidsgränser måste bort så människor kan återgå till arbete först när de är friska och har arbetsförmåga", säger Burman.
Även LO:s välfärdsutredare Kjell Rautio konstaterar att det är viktigt att inte glömma proportionerna. På LO-utredarnas blogg skriver Rautio:
"Fortfarande finns de orimligt snäva tidsgränserna kvar. Fortfarande blir allt för många av med sin anställning, trots att arbetsgivaren inte ens försökt anpassa arbetsplatsen. Fortfarande utförsäkras många, trots att de inte fått en chans till en rimlig rehabilitering. Fortfarande utförsäkras allvarligt sjuka bara för att de är sjuka längre än regeringen tänkt sig. Fortfarande har vi västvärldens hårdaste regelverk för sjukersättning (förtidspension). Fortfarande riskerar enskilda att ramla mellan stolarna ... Fortfarande består också bristerna i ALI, det program dit de utförsäkrade hänvisas. Fortfarande fattiggörs sjuka, både p g a utförsäkringarna och de låga ersättningarna. Den dagen dessa brister och grova systemfel rättas till finns det verklig anledning att jubla."
Med andra ord: Det är ett steg i rätt riktning att regeringen vill ha en mer "skälig och realistisk" prövning mot arbetsmarknaden.
Men det krävs fler förändringar. Ingen blir frisk och färdig att kliva ut på den ordinarie arbetsmarknaden bara för att det finns en tidsgräns efter 180 dagars sjukskrivning.
I stället krävs en individuell bedömning av varje enskilt fall och större satsningar på rehabilitering, anpassade arbetsuppgifter eller lönebidragsanställningar.
Den som är långtidssjuk behöver hjälp och stöd för att sig tillbaka till arbetslivet - inte styvnackade paragrafer och skarpa tidsgränser.