I sitt inledningsanförande på LO-kongressen i Folkets hus, Stockholm, talade Wanja Lundby-Wedin om fackets svårigheter att organisera unga vuxna.
I hotell- och restaurangbranschen (som har en hög andel ungdomar) är bara var tredje arbetare, 33 procent, med i facket.
Det är den lägsta notering som uppmätts för någon yrkesgrupp sedan andra världskriget.
Ungdomar - som har osäkra anställningar och vikarierar ibland - tycker inte det är värt priset att betala fackavgiften.
Extraknäckande studenter - som siktar på att bli ekonomer eller jurister - tvekar inför att gå med i LO-förbund som organiserar hotellstäder-skor eller butikspersonal.
"Det här är ett gemensamt problem för hela fackföreningsrörelsen. Jag vänder mig till Eva Nordmark i TCO och Göran Arrius i Saco. Vi har ett gemensamt ansvar för att vinna de unga vuxna", sa Wanja Lundby-Wedin.
Jag hoppas att tjänstemännens och akademikernas fackliga organisationer tar den utsträckta handen från LO-borgen. Nu gäller det att hjälpas åt.
Det är oroande inte bara för LO utan även TCO och Saco att så många ungdomar väljer bort facket. Det ligger i hela fackföreningsrörelsens intresse att upprätthålla en hög facklig organisationsgrad.
Därför tycker jag att LO, TCO och Saco ska avsätta en gemensam pott för facklig skolinformation.
Dagens gymnasieungdomar och studenter har mycket vaga begrepp om kollektivavtal, arbetsrätt och annat som ligger facket varmt om hjärtat.
Det finns dessutom organisationer som gärna talar illa om facket på skolorna. Minns CUF:s hätska kampanj "Fuck facket forever" under valåret 2010.
Därför är det angeläget med facklig information och moteld på gymnasieskolor, högskolor och universitet.
Facket måste höras och synas mer bland de unga.