Under gårdagen meddelade Lars Ohly att han kommer att lämna partiledarskapet i Vänsterpartiet i samband med partikongressen 5-8 januari 2012.
Det är ett beslut som sannolikt välkomnas av de flesta på vänsterkanten. Ohly är en politiker med många kvaliteter, men V lyfter inte under hans ledarskap.
Lars Ohly valdes till partiledare 2004 och har haft chansen att visa vad han går för i både EU- och riksdagsval. Men partiet har backat i samtliga val sedan Ohly tog över.
I riksdagsvalet 2010 fick V 5,6 procent av rösterna och förlorade tre mandat i riksdagen. Och i opinionsmätningarna balanserar V nu på fyraprocentsstrecket.
Många i den breda allmänheten har bilden av Ohly som en vänsterdogmatiker. Men tidigare statsministern Göran Persson, som samarbetade nära med Ohly 2004-2006, brukar ge en annan bild.
Persson beskriver Ohly som pragmatiker och en förhandlingsinriktad politiker, som inte var främmande för kompromisser och gemensamma överenskommelser.
Men tyvärr har Ohly haft alltför få tillfällen att visa upp dessa goda sidor. Sedan 2006 befinner sig hela arbetarrörelsen i opposition.
Högern styr. Vänstern sitter i baksätet. Ett partiledarskifte i V är en av de saker som krävs för att skapa en annan tingens ordning i riksdagen efter valet 2014.