Jag hade fel, jag har bytt åsikt! Det kanske inte alltid är så lätt att erkänna ett misstag. Särskilt om man som folkföreträdare och politiker drivit en fråga. Risken för att kunna betraktas som kappvändare och populist finns alltid.
Den risken är jag beredd att ta. För när fler och fler fakta visar på en helt annan utveckling så är det nödvändigt som folkföreträdare kunna erkänna och ha kuraget att säga "jag hade fel, jag har bytt åsikt".
Därför säger jag nej till euron för svensk del. I folkomröstningen 2003 om euron var jag mycket aktiv på ja-sidan. Huvudargumentet för mig var att fredsprojektet EU genom en gemensam valuta och stabilitetspakt skulle stärka sammanhållningen mellan länderna i Europa.
Möjligen hade det kunnat ta den utvecklingen. Men när den överenskomna stabilitetspakten och regelverket mellan länderna inte följdes så fick aldrig den gemensamma valutan en chans att stärka sammanhållningen och ge finansiell stabilitet i Europa.
De ekonomiskt starka länderna Tyskland och Frankrike var de första att bryta mot regelverket genom större statsfinansiella underskott än regelverket stipulerade. Ribban sattes tydligt och fler och fler länder följde efter med såväl stora statsfinansiella underskott, statliga lån långt över det som stipulerades i regelverket och tyvärr inte ens alltid transparens i redovisning.
Utöver det drabbades ett flertal länder av den finansiella marknadens ohämmade och djupt oansvariga kreditgivning. Det är ett högt pris som Europas medborgare nu tvingas att betala för marknadens girighet och politikers oförmåga att hålla sig till regelverk.
För att klara av europrojektet driver politiken inom euroländerna nu med kraft mer samordning av finanspolitiken mellan länderna. Det innebär samordning av skattepolitik, arbetsmarknadspolitik, trygghetssystem med mera vilket driver Europa mot federation.
Och risken är uppenbar att ekonomiskt starka länder som Tyskland kommer att diktera en gemensam finanspolitik. Det var aldrig tanken från början.
Vi var många som hade fel och gjorde en felaktig bedömning. Min uppfattning är att Europa inte var mogen för en gemensam valuta, kanske kan det bli det någon gång i framtiden.
Men som det nu utvecklats måste Sveriges svar förbli ett "nej till euron".
Kommer en vägg emot en måste man tordas vika av annars kan det göra ont.