Lenita Karlsson har testat på det mesta inom arbetarrörelsen i Norrbotten. Hon har varit verksam inom LO, Unga Örnar, SSU och under en period även arbetat som EU-ombudsman åt Socialdemokraterna.
Men sedan augusti finns hennes arbetsplats på Olof Palmes gata i centrala Stockholm. Lenita Karlsson är ny förbundssekreterare på Unga Örnars riksförbund.
Unga Örnar firar i år sitt 80-årsjubileum. Från början fanns en tydlig koppling till det socialdemokratiska partiet, men i dag är Unga Örnar en partipolitiskt obunden organisation.
Fortfarande finns dock en stark samhörighet med arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
Ord som jämlikhet, demokrati och solidaritet genomsyrar Unga Örnars verksamhet.
I början av november drog Unga Örnar igång kampanjen "Jämlika barn leka bäst".
"Unga Örnar står upp för alla barns rätt i samhället. Vi vill påverka politiker, tjänstemän och andra beslutsfattare att göra tillvaron mer rättvis för barnen", säger Karlsson, när jag träffar henne i samband med ett besök på Sunderby folkhögskola utanför Luleå.
Lenita Karlsson konstaterar att det finns en växande ojämlikhet som drabbar barn och ungdomar.
"220 000 barn lever i fattigdom i Sverige. Deras föräldrar har inte råd att köpa glasögon, vinterskor och andra grundläggande saker", konstaterar hon.
Barnfattigdomen handlar alltså inte om rätten till en Iphone eller det senaste dataspelet, som vissa borgerliga debattörer fått för sig. Problemet är värre än så.
Tag bara en sådan sak som glasögon, som barn med synfel behöver för att fixa sin skolgång och sina läxor. I en undersökning från Majblomman uppgav fyra av tio tillfrågade föräldrar att de inte haft råd med glasögon trots att deras barn varit i behov av dem!
I avhandlingen "Barns vardag med knapp ekonomi" visar forskaren Anne Harju att fattigdomen begränsar barnens liv.
"De barn jag intervjuat pratar mycket om att de känner sig begränsade både vad gäller aktiviteter och vad det gäller att ha saker. En del barn kan inte följa med kompisarna och handla eller gå på bio", konstaterar Harju.
Lenita Karlsson beskriver liknande erfarenheter.
"Många har inte råd med avgiften till slalomresan eller andra utflykter i skolan. Pengarna sätter stopp", framhåller hon.
"Vi vet även att barn som växt upp i fattigdom inte tar lån för att studera vidare. Deras bakgrund slår igenom även i utbildning och yrkesval", säger hon.
Unga Örnar driver på för att stärka barns rättigheter. En annan del av Unga Örnar är läger- och kolloverksamheten.
"Vi åker på läger, spelar teater, fotograferar, filmar, målar och snickrar. Målet med vår verksamhet är alltid att göra barn och ungas vardag och verklighet bättre. Alla barn ska ha rätt att ha kul", säger Lenita Karlsson.
Det är ett arbete som inte går att underskatta. Alla barn är inte födda med guldsked i mun. Alla är inte heller idrottsintresserade och tävlingsinriktade.
Därför ska vi vara glada över att det finns organisationer skapar vettiga fritidsmiljöer som är öppna för alla barn och ungdomar.
För många barn kan veckorna på Unga Örnars sommarkollo eller samvaron på fritidsgården faktiskt vara den största glädjekällan under hela året.