LO (landsorganisationen) har dragit igång valrörelsen. Tidigare luleåbon Tobias Baudin, vice ordförande i LO, står i spetsen för den fackliga valledningen.
"Vi vill få igång samtalen på arbetsplatserna och i sociala medier redan nu", säger han till tidningen Aktuellt i Politiken.
LO drar igång sitt arbete på allvar inför 1 maj i år. I en första fas kommer LO att höras och synas även inför kyrkovalet i höst och en bit in i november.
Sedan väntar ett hårt arbete inför Europavalet våren 2014.
Därefter vässas kampanjmaskineriet ytterligare inför det viktiga riksdagsvalet i september 2014.
Baudin konstaterar helt riktigt att det inte går att lämna Socialdemokraterna ensamma i fajten mot det blåa Sverige. Fackets röster behövs.
"Vi vet vad som har hänt i Sverige, med jobben, med klyftorna som ökat, med arbetslöshetsförsäkringen, sjukförsäkringen och så vidare", säger han.
Det finns en del som muttrar åt LO:s politiska engagemang. Men på LO-kongressen 2012 fanns ett starkt, för att inte säga kompakt, stöd för facklig-politisk samverkan.
Det fanns en samstämmig uppfattning bland ombuden om att fackets medlemmar behöver politiskt inflytande för att hävda sina intressen.
I god demokratisk ordning beslutades om fortsatt LO-stöd för en S-regering, vilket också är logiskt.
En rad frågor som berör löntagarna avgörs i politiska beslutsförsamlingar - exempelvis a-kassan, arbetsmarknadspolitiken, MBL och LAS.
Därför räcker det inte med förhandlingsvägen.
Facket måste även använda de politiska instrumenten.
Facket kan inte tänka bort regeringsfrågan.