"Riksdagsledamöterna avbryter sitt sommarlov för att rösta om sjukförsäkringen".
Jag blev mäkta förbannad. Dels för att TT sprider okunskap om hur det fungerar i verkligheten. Dels för att den rubriken träffade en öm tå. Min ständiga känsla av otillräcklighet.
En normal riksdagsvecka, på plats i Stockholm, jobbar jag långt över 40 timmar. När jag arbetar hemifrån behöver jag inte jobba till klockan 22 utan kan umgås med familj och vänner en vanlig tisdagskväll.
Jag vill inte behöva ha dåligt samvete för det.
Jag är inte ensam om den känslan. TCO:s rapport om övertid visar att fler och fler arbeten aldrig "tar slut". Tillgänglighet är A och O för upplevelsen att man gör ett bra jobb. Mobiltelefon och dator via jobbet blir allt vanligare.
Med dessa förmåner kommer också en tyst överenskommelse om tillgänglighet som inte regleras i avtal. Jour, utan betalt. Flexibel arbetstid är en förmån men kan också bli en fälla, där kväll efter kväll äter av din återhämtningstid.
Fler övertidstimmar gör att det blir färre nyanställningar samt riskerar att "göra slut på" de som har ett jobb. Som om det inte vore nog så ökar också ojämställdheten. Männen tar ut mer övertid, deras huvuduppgift blir i arbetslivet och kvinnornas huvuduppgift blir hem och barn.
Det betalda övertidsuttaget under 2009 uppgick till i genomsnitt tre miljoner arbetstimmar per vecka. Enligt TCO motsvarar detta drygt 74 000 heltidsjobb.
För mig är "Det hållbara livet" en hjärtefråga. Jag har mött många som bekräftat behovet av att jobba med hållbarhet ur ett vidare perspektiv. Unionen har varit en samtalspartner. Även ensamföretagare, kvinnor inom vården och handeln har understrukit behovet.
Jag spår att regeringen bittert kommer få ångra att de lämnat "walk over" i frågan om arbetsmiljö och ämnet "livspusslet".
Deras "lösningar" med sänkta skatter och RUT räcker inte!
Nej, det behövs kunskap kring det framtida arbetslivet, att återupprätta den av regeringen nedlagda forskningen. Det krävs starka fackföreningsrörelser, för arbetare och tjänstemän, och ett engagerat näringsliv som i slutändan också tjänar på att frågan får en bra lösning.
Under augusti ska våra riksdagsmotioner vara klara. Har du idéer om hur vi skapar det hållbara livet? Hör av dig. Mejl, Facebook, bloggen och sms fungerar.