Annika Rindemar har nämligen beslutat sig för att stänga anrika TT:s elbutik, affären som hon tog över 2014 efter Towe Sundberg.

– Det känns lite sorgligt, säger hon.

Butiken har ungefär 30 år på nacken och ligger efter Porjusvägen, i de klassiska kvarteren vid Bio Norden och Hotell Gästis. Lokalen höll tidigare det populära fiket Centralcaféet.

Företaget grundades av Leif Sundberg, som drev Jokkmokks el. Affären blev en avknoppning av elfirman och drevs inledningsvis av syskonen Tony och Towe Sundberg, därav de två t:en i TT:s elbutik.

Annika Rindemar kommer ursprungligen från Stockholmstrakten men flyttade till Jokkmokk 2014. TT:s elbutik har hon drivit i drygt fyra år.

– Det har varit en okej tid men det är ju allmänt svårt att driva en butik på landsbygden och få det att gå ihop. I kombination med att det tar mycket tid har jag tagit det här beslutet, säger hon.

TT:s elbutik säljer elmaterial, armaturer, glödlampor och lite annat smått och gott, exempelvis husgeråd. När butiken upphör den 30 juni tas lokalen över av grannbutiken Piraks dekor och design, som alltså utvidgar sin verksamhet.

Vad Annika Rindemar ska ägna sig åt framöver har hon inte bestämt ännu.

– Nej, jag vet inte. Jag är öppen för det mesta. Men vill man ha jobb så går det att få jobb, och i Jokkmokk finns det jobb så det kommer att lösa sig, säger hon.