Efter att en lokal intill Ericsson center på mellanområdet i Gällivare blev tom har renoveringen varit i full gång. Nu är det bara några veckor kvar tills den nya restaurangen slår upp sina portar.

– Det blir en restaurang med hemlagad husmanskost, inga halvfabrikat och mycket vilt. Och definitivt ingen vitlök, säger Jonas Flygare, en av ägarna till den nya restaurangen Mia & Jonas.

Det är Jonas och hans fru Mia som kommer att driva restaurangen till en början och konceptet för restaurangen är tydligt.

Artikelbild

– Det kommer att bli luncher varje dag. På onsdagar funderar vi på onsdagspub och fredagar blir det after work. Vi har så stora parkeringar här utanför och det är många entreprenörer som finns här så det känns bra.

Mia har sedan tidigare varit restaurangchef på olika hotell i Gällivare och Jonas har arbetat mycket som vakt. Namnet Mia & Jonas kommer från känslan som de vill skapa på restaurangen.

– Vi vill att det ska kännas som att folk kommer hem till oss och äter, det ska låta hemtrevligt.

Om allt går enligt planerna ska restaurangen öppna i början av januari.

– Vi ville inte öppna tidigare utan vi kommer att köra catering under december. Då behöver vi inte köpa på oss råvaror under julen som blir dåliga, säger

Har ert koncept saknats i Gällivare?

– Ja, det finns inga så många restauranger som serverar husmanskost här, det är mest pizzerior. Det finns ingenting som är hembakat och det är mycket halvfabrikat. Jag tror att det kan bli riktigt bra, säger Jonas Flygare.