Det är nu två veckor sedan affären blev klar och campingen i Moskel föll paret Gustafssons i ägo.

– Vi har länge tittat på campingen, men från början var det rena drömpriserna på anläggningen. Tillslut fick vi köpa stället för ett rimligt pris och då slog vi till, berättar Kalle Gustafsson.

Vidare berättar Kalle Gustafsson att de haft stuga i Moskosel i tio år, och för cirka två år sedan bestämde paret sig för att flytta till Norrbotten.

Vad var det som fick er att flytta?

– Vi kom över en jättefin sjötomt, och min fru har varit i Trollforsen och Moskosel varenda sommar sedan hon varit liten. Även mina svärföräldrar har köpt hus här. Vi trivs verkligen jättebra, och det är så skönt med kontrasten mot för Stockholm.

Han berättar att de bodde i Järna, som är en tätort i Södertälje kommun där han jobbade med en byggfirma.

– Jag har fortfarande kvar min byggfirma och åker ner lite då och då för att jobba. Man känner att stressen kommer när man närmar sig Arlanda och då vill man bara vända om och åka hem till Moskosel, säger han.

Hur kommer er verksamhet se ut?

– Vi kommer att ha öppet från juni till september under första året. För att sedan kunna utöka. Drömmen är att ha en åretruntanläggning där vi kan erbjuda fiske och skoter. Campingen har alltid varit känd för sin rökta färska röding och den har vi tänkt fortsätta med. Vi kommer erbjuda restaurang och boende som blir en service för förbipasserande, men även de fasta boende, säger Kalle Gustafsson.