Transportföretaget Gällivare frakt tecknar nu ett avtal med Boliden mineral AB i Aitik. Avtalet är värt cirka 130 miljoner kronor och kommer att vara 3+2 år. Det innebär att de kommer att göra servicearbeten med hjullastare, höglyftare och lastbilar i Aitikgruvan. Gällivare frakt har sedan tidigare arbetat med Boliden mineral AB men då gällde det transport av kopparkoncentrat, en kontrakt som även det är förlängt med ett år.

– Ett mycket betydelsefullt och glädjande kontrakt för oss. Vi har alltid stått Boliden nära speciellt i Aitik och det har varit företagets grund sedan starten 1989. Därför är det extra roligt när vi får fortsatt förtroende och dessutom nya uppdrag åt dem, säger Gustav Nilsson, vd på Gällivare frakt.

Det nya avtalet kommer att sysselsätta cirka 25 stycken nya medarbetare och delägaren Mikael Johansson är nöjd över beslutet.

– Det nya avtalet tryggar framtiden, arbetstillfällen för anställda samt ger företaget en stabil plattform att bygga vidare på. Vi kommer naturligtvis att fortsätta söka nya marknader och bredda vår verksamhet samt utveckla vårt miljö-, kvalitets- och säkerhetsarbete, säger Mikael Johansson, delägare.