Centropy grundades 2018 i Piteå av en sammansättning forskare och ingenjörer med erfarenhet inom bland annat kompositmaterial och maskinkonstruktion. Med Fredrik Högberg, genom investmentbolaget More Industries, investering får bolaget in ytterligare kompetens.

– Centropys minst sagt innovativa lösning har potential att revolutionera hela elektronikbranschen. I botten är tekniken en kassako för exempelvis stora datacenter. Lösningen möjliggör även kompaktare och lättare komponenter i till exempel datorer eller flygplan, säger Fredrik Högberg CEO More Industires och ny styrelsemedlem i Centropy.

Teknikens förbättrade effektivitet leder dessutom till att öka prestandan, komponenternas livslängd, batteritid samt till att minska energiförbrukningen.

– Den minskade energiförbrukningen innebär enligt våra beräkningar att vi vid fullskaligt anammande i ett enda svep kunna minska mänsklighetens koldioxidavtryck motsvarande utsläpp från hundra miljoner bilar. Mer spännande bolag än så är det nog svårt att hitta. Centropy har en lösning som kan göra stor skillnad för många och ett fantastiskt skickligt team med djup teknisk kunskap på plats så jag ställer mig ödmjuk inför att komplettera nuvarande organisation och hoppas kunna bidra med mina perspektiv, säger Fredrik Högberg.

För Centropy innebär Fredrik Högbergs investering att företaget kompletterar sin tekniska kompetens med mer affärsmässiga värden.

– Redan från starten har vi sett behovet av en mer affärsmässig roll och med Fredrik har vi hittat en person som både passar in i och kompletterar teamet. Han kommer på en gång att kunna bidra med sin marknadssyn, affärsmässighet och förmåga att konceptualisera i en viktig fas för bolaget. Tillsammans ska vi ta Centropy till nästa nivå, resan har bara börjat, säger bolagets VD Jesper Eman.