Näringslivet kallar henne för "Skogens drottning". Hannele Arvonen kommer senast från uppdraget som vd för träindustriföretaget Setra group, men är sedan den 1 september vd för Sveaskog.

– Det är fantastiskt att stanna kvar inom skogsnäringen. Vi har den förnybara råvaran som är viktig för industrin och som varit en byggsten i Sveriges samhällsutveckling och som fortsatt kommer att vara viktig när det gäller framtiden med hållbarhet, klimat och möjligheter, säger Hannele Arvonen.

Just nu är Hannele Arvonen i Norrbotten för att träffa den nordliga delen av Sveaskogs verksamhet.

Vad är utmaningarna här i område Nord?

– Här har vi små kunder, stora leverantörer och långa avstånd. Om vi inte klarar våra leveranser så påverkar det våra kunder direkt. Älvsbyhus får 100 procent av sina råvaror från oss. Smurfit kappa, SCA och Stenvalls är också jätteviktiga kunder för oss. Därför är den långsiktiga leveransförmågan av råvara från våra skogar avgörande, säger Arvonen.

Under det närmaste året kommer Sveaskog också att öppna ett kontor i Boden.

– Vår strategi, arbetssätt och filosofi är att vi är lokala. Vi ska ha verksamheten där vi har våran råvara. Vi centraliserar inte bara i nån storstad, säger Arvonen.