Fanny Hansson pluggar grafisk design vid Luleå tekniska universitet. Utöver studierna ägnar hon sig åt sin största hobby, att designa och sy väskor. Nu har hon precis startat sitt egna företag Fmh design.

– Jag har startat företaget för att kunna göra det jag tycker är allra roligast, att designa och sy väskor för hand och att jobba med grafisk design. Det var ett sätt att kunna jobba med min hobby och förverkliga min dröm om att ha ett eget företag, säger hon.

Vad utmärker din design?
Artikelbild

| "Det mesta är sytt för hand och jag lägger ner mycket hjärta och själ i varje produkt och modell", säger Fanny Hansson.

– Det jag försöker förmedla med min design är en blandning mellan hantverk och mode, att man ska kunna köpa en vara av hög kvalitet som samtidigt känns rolig och spännande. Alla är lite unika, med lite variation av olika knappar, foder och småsaker, då jag använder mig av vad jag har hemma. Det mesta är sytt för hand och jag lägger ner mycket hjärta och själ i varje produkt och modell.

Vad är det roligaste med att designa och sy?

– Det roligaste är nog hela processen, att ta det från skiss till färdig produkt. Det är inte alltid en så enkel väg utan går lite fram och tillbaka innan jag är nöjd. Att få uttrycka sin kreativitet och göra någonting roligt av det.

Vad har du för mål med företaget?
Artikelbild

| "Det roligaste är nog hela processen, att ta det från skiss till färdig produkt", säger Fanny Hansson.

– Ett mål som jag har är att bara använda svenskt vegetabilgarvat läder, dels för att det har hög kvalitet men också för att det är snällt mot människa och miljö. Det känns viktigt att det är hållbart ut miljösynpunkt då modeindustrin i stort sällan är det. Man ska kunna shoppa med hjärtat.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Nu de närmaste två åren ska jag plugga klart grafisk design på LTU och utveckla mitt företag på sidan av. Sen får vi se, säger Fanny Hansson.