Edvin Tidevall och Evelina Lundberg från Strömbackaskolan i Piteå drev UF-företaget OmniStorage UF läsåret 16/17. Deras affärsidé var att hyra ut förvaringsutrymmen till både privatpersoner och företag. Nu har UF-företaget tagit emot pris för att ha gjort den bästa årsredovisningen i hela Sverige. Priset delades ut på SM i Ung Företagsamhet som pågår den här veckan.

– När nyheten att vår årsredovisning vunnit blev vi förvånade, men också väldigt glada. Självklart är känslan fantastisk, det var ingenting vi räknat med, säger Edvin Tidevall.

På SM i Ung Företagsamhet samlas Sveriges främsta unga entreprenörer för att ställa ut sina UF-företag och delta i olika tävlingar. Emelie Hjelte, vikarierande regionchef på Ung Företagsamhet Norrbotten, är glad över länets framgång. – Det känns såklart jättekul att vi har ett UF-företag från Norrbotten som vunnit Årets Årsredovisning. Det är en spännande tävling i sig och med lång väntan, då vinnaren presenteras först året efter att man avvecklat sitt UF-företag. Det är ett kvitto på att de har lyckats och gjort ett fantastiskt jobb med den stora konkurrens som varit ifrån övriga regioner i Sverige.