Kapaciteten för anläggningen i Boden är 500 campingplatser och 40 stugor. Merparten av husvagnsplatserna har el. Bokningen av campingplatser öppnar alltid i februari.

– Vi var lite nervösa över antal bokningar eftersom föregående sommar var kall och regnig. Trots det så missade vi inte så mycket beläggning. Generellt är det alltid fullt i juli som är de normala semesterveckorna. Då spelar vädret mindre roll. I fjol hade vi en nedgång som inte var så stor ändå. Vi tappade ungefär fem procents beläggning, säger Malin Nilsson.

Årets sommar har däremot varit betydligt bättre. Sommarvärmen kom tidigt i år, redan under maj och höll sedan i sig hela sommaren.

Artikelbild

| Malin Nilsson, verksamhetschef för Bodens bad och Camping tycker årets sommar varit fin. " Vi har ökat beläggningen men det har nog flera campingar gjort."

– Vi kan ju inte mer än få full beläggning utifrån våra platser. Det vi sett på campingen är att vi ökat tio procent från juni till augusti. Vi har också haft en ökad handel i vår butik.

Campingen har även ökat 23 procent de sista två juniveckorna.

– Vi fick en chans att öka och förlänga försäsongen när vi fick behålla det varma och soliga vädret. Idag är 95 procent av campinggästerna norrmän men vi har även märkt av en ökning av finska barnfamiljer från norra Finland som kommer hit. Föregående säsonger har vi haft som längst en veckas köande. I år har det varit 17 dagars kötid men de som köat har bara fått vänta 1-2 dagar innan de fått komma in på campingen, säger Malin Nilsson.

En märkbar förändring är också att husbilsturismen har ökat mycket på Bodens Camping och Bad.

Artikelbild

| Bodens camping har utökats under flera år . I dag finns 500 campingplatser och 40 stugor på området.

– Vi kanske måste börja fundera över logistiken jämfört med husvagnar. Det körs ju också mer på området till följd av ökningen av husbilar och dessa tar mindre plats än husvagnar.

Enligt Nilsson så har även efterfrågan på stugorna ökat.

Artikelbild

| Många har badat i campingens pool trots det varma vädret och även varma sjöar i kommunen.

– Så vi behöver nog få fler stugor, men det finns ju med som en bit i den planerade utökningen och framtidsvisionen för campingen.

Förra sommaren öppnades också en bistro för camping- och badgästerna som även varit öppen i sommar. En del av den säsongsanställda personalen jobbar även på Storklintens anläggning vintertid.

Artikelbild

– Bistron har tagits emot mycket positivt av campingbesökarna. I dag är det framförallt badets lunchgäster som äter i bistron men vi har även kvällsgäster. Det verkar som att pizza är favoriträtten, säger Malin Nilsson.