Sommar, bad och förhoppningsvis mycket sol står framför oss. För de allra flesta brukar detta innebära en period med mycket god mat och framför allt grillat. Entrecôte, halloumi, rotfrukter eller vattenmelon – det mesta blir gott med Coop.
För dig som vill bli grannarnas, kvarterets eller stugområdets grillmästare listar Coop fem smarta grilltips:
- Invänta den perfekta glöden och värmen, trots hunger är det värt och vänta till kolen blivit grå med synlig glöd
- Låt köttet och grönsakerna ligga framme i rumstemperatur, då minskar risken för att det fastnar på gallret
- Marinera – det ger en härlig smak och glöm inte att torka av köttet eller grönsaken så oljan droppar ner i glöden
- Använd en stektermometer – det minskar risken för torrt kött, men framför allt ger dig alltid önskat resultat
- Skär grönsaker som ska grillas på snedden – då slipper du att det goda faller ner genom gallret
För ytterligare grilltips och recept, besök Coop.se. Behöver du tips innan tändvätskan ska användas så kommer här två rätter och en efterrätt till din hjälp: