Hur ser du på det faktum att hiphop, som de flesta andra genrer, är i upplösning och blandas med t ex house eller RnB ?
- Tidigare formade kidsen sina identiteter kring en genre, de sa "jag är punk" eller "jag är hiphop". Nu för tiden finns det folk som älskar hiphop och White Stripes samtidigt.
Det tar ju bort lite av idén med subkulturer.
 - Hela konceptet av subkultur är ju den av en identitetskris, och jag tror inte att det är en bra sak utan ett trångsynt synsätt. Så länge individen som gör musiken har en bra moral ser jag inget problem i att blanda och utbyta genreidéer.
Kan du sammanfatta "When Life Gives You Lemons" med tre ord?
- Ingen. Mer. Sarkasm.
 - Det är när jag använt sarkasmen som verktyg på tidigare plattor som jag blivit feltolkad. Jag tror att jag äntligen har börjat uppföra mig efter min ålder. Sarkasm är en trend man går igenom vid en särskild ålder när man är för osäker att lägga ut saker som de verkligen är. Särskilt vi som är gräsrötter eller gör-det-själv-baserade är så. Det finns en enorm osäkerhet inom alla, och vi försöker fortfarande övertyga oss själva om att vi är "fit att göra det här" eller att "vi förtjänar att göra det här". Så vi gömmer oss bakom negativa lösningar. Sarkasm, ironi och cynism är stora faktorer i det tror jag.

Atmosphere valde att inte släppa några promos av sitt senaste album. Istället åkte de världen runt och spelade upp den för journalister.
 - Jag har inget emot fildelning. Vi gjorde inte det där för att vi trodde att vi skulle förlora pengar. Det vi inte ville förlora var förväntningarna.
Om en skiva läcker två månader innan release och man sedan åker ut för att turnera har de flesta hunnit gå vidare till nästa grej som läckt.
 -  Ironiskt nog blev det den mest framgångsrika platta vi gjort.
Om vi låtsas att rapgamet var en familj, vilken roll skulle du ha?
 - Jag antar att jag skulle vara en brorson. Lite avlägsen från resten av familjen. Jag skulle sitta vid bordet på släktträffen och röka gräs och inte lägga mig i bråket med den packade farbrorn.
Vem är den farbrorn då?
 - Lil’ Wayne. Han är min drunk uncle och jag är hans höga brorson.
Är ditt liv bra just nu?
 - Ja. Jag tror att det har mycket att göra med att jag slutat dricka. Inte helt, men mycket mindre än jag brukade. Och att jag börjat röka mycket mer weed.