Jag blir så arg.
Will Smith. Har han gjort en film ens värdig en vistelse på en öde ö?
Bad Boys? Enemy of the State? Hitch?
Kan det vara som de säger i South Park? Att hans bortskämda barn tjatar in honom i de här rollerna för pengarnas skull?
I Am Legend? Men in Black? Wild Wild West?
Fortsätter jag droppa titlar är risken stor att det börjar droppa tårar också. Det är tragiskt att Smith numera är den mest "bankable" skådespelaren i hela Hollywood. Fattar ni? Han ger med allra största säkerhet en garanti för en pengaorgasm till succé. Hancock är inget undantag. Snarare är den själva bibeln i att tjäna storkovan och suga hårt på samma gång.
Den här superhjälten John Hancock: han är odödlig, han kan flyga, han tål pistolkulor och blabla. Men han är förstås en superhjälte med en twist. Han är... ett rövhål. Visst räddar han folks liv, men oftast har han sönder saker också. Dessutom är han alkoholist, vilket i och för sig är helt ologiskt med tanke på att han inte är kapabel till den minsta fysiska skada. Men whatever.
Hancock träffar en godhjärtad PR-agent som hjälper honom med sin image. För svär gör han ju också, den oborstade slusken. Fast bara en gång, ett "fuck" är max antal svordomar tillåtna i en PG-13 film.
Smith, sannerligen en samtidens fanbärare för skådespelandets ädla konst, gestaltar surkarten Hancock genom att puta lite med munnen och rynka på ögonbrynen. Även Charlize Theron visar att hon vill fortsätta lustmörda sin karriär som seriös skådespelerska. Då hon också förvandlas till en flygande, hårdsminkad halvgud med en löjeväckande motivering som följer.

Det som provocerar mig mest är hur filmen verkligen underskattar tittarens intelligens. Hela verket är som en avlägsen släkting. Någon som blivit senil och fortfarande drar skämten du tyckte var roliga som femåring.