Även om kamphundar inte är några underdogs känns det som att industribandet Raubtier är något av en udda fågel i Luleåkalasets program. Efter att ha lyssnat på några låtar om krig och pansarvagnar ("mitt leverbröd är ond bråd död") ringer NSD upp sångaren Per Hulkoff.
Hallå där! Är ni peppade på morgondagen?
- Ja, vi är alltid peppade.
Vad kan Luleåpubliken förvänta sig?
- En ganska brutal show.
Militär bakgrund
Per sätter tydligt ned foten efter varje mening. Han vill inte snacka skit säger han. Möjligen är det hans militäriska bakgrund som satt sin prägel.
Han vill dock inte prata nämnvärt om musikaliska influenser, men snuddar vid Pantera innan han säger att han lyssnar mycket på countrymusik.
De andra bandmedlemmarna har fått cementerade smeknamn som Buffeln och Waylon. Att Per inte har något sånt namn förklarar han med att "smeknamn inte är något man tar, utan något man får".
Vad betyder ert bandnamn?
- Det är tyska för rovdjur. Vi såg den tyskdubbade versionen av Predator och tyckte det lät häftigt.
Ni sjunger mest om er kärlek till krig, vapen och död. Kommer det gå hem i stugorna tror du?
- Ja jag vet inte. Det handlar mer om någon form av sinnesstämning. Man behöver inte ta det bokstavligt. Vi försöker inte pådyvla några våldshandlingar, men det är svårt att inte få svenskan att inte låta alldeles för fjantig.
Vilken är din favoritpansarvagn?
- Det är "leopardtvåan". Krigets rovdjur.
Fem år som band
Bandet har funnits i olika konstellationer väldigt länge och som Raubtier i ungefär fem år. Musiken gör bandnamnet rättvisa. En av låtarna heter Kamphund och en annan Dobermann.
Äger ni själva någon kamphund?
- Jag har haft både Schäfer och Rottweiler.
Vad hette den senare?
- Ritva. Det är ett finskt kvinnoförnamn.