Henrik Åberg har alltid varit intresserad av musik och började spela dragspel redan när han var fyra år.
- Jag hade aldrig någon tanke på att sjunga när jag var liten utan ville bara vara musiker i ett band. Jag hade en skiva med Elvis och sjöng låten Love me tender och märkte hur lika röster vi hade. Innan Sikta mot stjärnorna sjöng jag i små orkestrar och frilansade.
1994 såg Henrik Åberg programmet på tv och bestämde sig för att spela in ett kassettband och skicka in till nästa års tävling.
Spelade in kassettband
- Det var ju så på den tiden, att man spelade in en låt på ett kassettband. Fast jag skickade aldrig in det. Men det gjorde min morsa och så kom jag med. Jag togs väl emot och bestämde mig för att fortsätta med musiken.
1996 tävlade han med Du är alltid en del utav mig i Melodifestivalen. Låten vann inte, men låg 38 veckor på Svensktoppen.
- Det var roligt att göra något eget och jag hade gärna ställt upp i Melodifestivalen igen om jag hade fått en bra låt. När jag tävlade fanns det bara en jury och nu får hela svenska folket rösta precis som under Sikta mot stjärnorna. Det är bra med en jury, men det är folket som lyssnar och köper skivorna.
Efter 14 år som Sveriges "Elvis" har han fortfarande inte tröttnat på att imitera legenden.
- Folk känner igen mig hela tiden eftersom jag inte har åldrats så mycket. Sedan är det ett vinnande koncept och det var genom Sikta mot stjärnorna som allt började. Jag har släppt mycket låtar på svenska, men planerar att göra ett album på engelska för första gången.
Nya låtar
För ett år sedan började Henrik Åberg turnera tillsammans med Jack Baymoore och showen Elvis Forever som har hyllats över hela landet. I höst fortsätter de att spela för fulla hus med 16 nya föreställningar inbokade.
- Det är roligt att det har gått så bra. Vi har även ändrat i programmet från förra året med nya grejer och låtar. Vi har bland annat lagt in ett julmedley för det passar bra så här års, men man kommer självklart känns igen sig om man har sett showen tidigare.