I samband med att hans cd släpptes i mars hölls ett releaseparty på Berns i Stockholm. Visionen om plattan har han haft sedan 1985 och på den tiden var vinyl det huvudsakliga formatet.
- Jag är verkligen förväntansfull inför att få hålla ett vinylkonvolut av min egen skiva i handen. Det tror jag kommer att kännas stort.
Till festen på Bodensia kom några hundra gäster. Gunnarsson inledde kvällen på ett soft och behagligt sätt med ett par spår från nya skivan, Reflections som han skrev som 13-åring efter en cykeltur runt Svartbyträsket, samt Let The Gods Do Their Work som han skrev med bodentjejen Karin Sjögren. Redan här visar han vilken ypperlig sångare han är. Nästa låt blev en duett med Britta Bergström, en av Sveriges mest anlitade körsångerskor, i en cover av Carol King.
- Det är en ynnest att få sjunga med Stefan, säger Britta Bergström.
Körslag planeras
De båda smider planer för ett lokalt körslag i Boden till hösten.
Feel good-känslan är på topp efter första set och bibehålls av DJ Adam Fietz från Stockholm som spelar skön westcoast-musik, funkjazz och Stefan Gunnarsson-covers.
- Stefan är övermusikalisk och en onödigt trevlig människa, säger Adam Fietz.
Många av Gunnarssons vänner framhåller hans kvalitéer.
- Jag tycker att kvällen är helt underbar, en fullträff. Han är en av få musiker i Sverige som har världsklass, säger kompositören Jens "Raven" Holma.
I andra set var bandet förstärkt med fler musiker tillresta från olika delar av Sverige. Gitarristen Göran Eriksson kom direkt från spelningen med Jill Johnson i Piteå. Gotta Find It skriven i 80-talsstil har goda chanser att bli en radiohit. Låtar som Fine Day, Better Things To Do och As You Go Along förstärktes med skickligt blås av bland andra trumpetaren Dan Johansson.
- Nu ska vi busa och ha roligt tillsammans, sa Gunnarsson vid midnatt och klev av scenen.