Hur tog du beskedet?
- Nja, grejen är att jag vetat om det här i över tre månaders tid så jag har haft tid att förbereda mig.
I stället för honom och Putte Nelsson finns Angelica Alm och Marika Willstedt, Malmö respektive Stockholm bakom pianotangenterna.
Vad vet nu om efterträdarna?
- Angelica vet jag inget om medan jag däremot träffat Marika och gillar henne skarpt. När de skulle byta oss killar mot tjejer så var hon tveklöst den hetaste kandidaten.
- Programledningen var nöjda med oss men det är allmänt känt att det pågår ett ganska stort arbete på SVT att få in fler kvinnor som syns i rutan.
Vad tycker du om kvotering för programledare?
- Ja, vad är definition av ordet kvotering? Däremot kunde ingen med vårt kön söka till uttagningar, bara kvinnor. Jag skulle däremot ljuga om jag inte sade att jag gärna hade kört en säsong till.
Något annat tv-jobb på gång?
- Nej, men däremot fullt upp med att marknadsföra min nya skiva mot länderna Japan och Tyskland. Många ser det som ett mått på framgång att vara med på teve. Så ser inte jag det. Mitt mål är inte att vara känd utan mitt liv är ju att vara artist och Så ska det låta har bara inneburit åtta arbetsdagar. Övrig tid gör jag mycket annat.
Stefan Gunnarsson har tidigare varit sjukvårdspartist och suttit i Bodens kommunfullmäktige.
Är du politiskt aktiv under valrörelsen?
- Nej, valdagen är jag på väg till Holland. I dag tillhör jag inget politiskt parti längre så jag får tycka vad jag vill i varje enskild sakfråga. I dag är det antingen den svage eller starke man ska rösta för, men jag är inte så förtjust i bara vänster- eller högertänkande, säger han.