Himlen är oskyldigt blå har svensk biopremiär på fredag, men den har redan visats på den tunga filmfestivalen i Toronto och producenterna försöker just nu sälja in den till USA.
En försäljning som knappast förenklas av den halverigerade penis som muntert säger hej till publiken redan i filmens inledning.
Det är regissören Hannes Holm fullt medveten om. Och det ser faktiskt ut som att just den tanken får honom att mysa lite extra:
 - Scenen gör absolut filmen mer svårsåld. Men det är väl jättehärligt om man först och främst kan göra det man själv tror på?
Ingen obscen film
Efter snoppchocken i början är det lätt att tro att Himlen är oskyldigt blå ska bli ännu en milstolpe i den långa raden av sexuellt frispråkiga svenska filmer. Men där bedrar man sig; resten av "Himlen" är betydligt mer pryd.
 - Vi är så mallade inom filmen. Som regissör tycker jag att det är roligt att bryta mot förväntningarna och, efter den starten, inte visa alla skådespelare nakna och ha två jättesnoppar i filmens mitt. Reaktionen vi fått från USA är just att filmen är "oförutsägbar".
Den omtalade inledningsfallosen sitter på Bill Skarsgårds rollfigur, tonåringen Martin som upplever en sommar av frihet, kärlek och knarksmuggling på 1970-talets Sandhamn. Men i verkligheten är den exempel på filmens gränslöst magiska illusionskonst - det är, med andra ord, en löspenis.
 - Det finns ett företag i USA, Body parts, där man kan köpa vad man vill i fejkade kroppsdelar. Men det är jättedyrt. Så vi gick in i en sådan där affär som man inte vill gå in i och köpte en "mall".
Psykopatvarning
Bill Skarsgård fyller i:
 - Vår maskör gick ut på nätet och laddade hem en massa bilder på snoppar. Sedan tog han "mallen", satte den på en piedestal i lägenheten och satte dit ådror och andra detaljer. En granne som tittade in genom hans fönster och såg piedestalen och alla bilder på väggen trodde att han var psykopat.
För Hannes Holm var inledningsscenen en attitydförklaring för hela filmen.
 - Jag tycker att det är irriterande med alla dessa lakan som ska täcka bröstvårtor och annat. Det bryter illusionen. Om en snopp är det första som publiken ser ger det signalen att vi inte väjer för någonting. Dessutom vet jag från skolan att det är viktigt med ett starkt anslag i en film...
Vad som hänt med "Himlens" mest omtalade rekvisita efter inspelningen är höljt i dunkel. "Den är borta nu", konstaterar Bill Skarsgård.