Anton "Kakan" Edelsvärd är ny restaurangchef på Allstar i Luleå och tar över en verksamhet i ny kostym. Helger med inträdeskostnader, köer och dansgolv är ett minne blott. I stället satsar Allstar på en spontan och social mötesplats.

– Det kommer inte bli nattklubb utan mer Allstar à la 2009–2011. Det var ett jävla bra häng, där det beställdes in kannor och hinkar samtidigt som det spelades rock och hits, säger Edelsvärd.

De senaste åren har Allstar varit en av få som arrangerat nattklubbar i Luleå. Nu minskar dansutbudet ytterligare.

Artikelbild

– Vi kan kalla det natthäng i stället. Vi kommer ha öppet sent men fimpar dansgolvet och dunkmusiken, vi går tillbaka till vad det en gång var.

Vad är det som gör att ni genomför den här förändringen?

– Konkurrensen håller bara för ett sådant ställe i Luleå, då blir det en kapplöpning om vem som har största artisten, största bandet eller största dj:n. Jag tror inte man ska ha det så, det är bättre att ha ett alternativ, säger Edelsvärd.

O´Learys får ta dunkadunket?

Artikelbild

– Ja, de får fan göra det. Då kanske vi kan ta den äldre publiken också.

Tror du folk blir besvikna?

Artikelbild

– Nej, det tror jag inte. Jag tror att de som vill ha den typen vet var de ska gå.

DJ-båset kommer dock att stå kvar och tanken är att artister eller klubbar kan bokas in vid enstaka tillfällen.

– Dörren är inte helt stängd för att ha sådana event, men då blir det mer som temakvällar där något speciellt händer, säger Anton Edelsvärd.

Hösten kommer även innebära en del nyheter som servering av pizza och en lounge med soffgrupp vid gamla baren.

– Vi ska höja nivån servicen på Allstar – det kommer ske, det är jag helt övertygad om. Vi kommer riva igång det där stället så in i helvete, säger Edelsvärd.