Under måndagen släpptes biljetterna till The Phantom of the Opera som har premiär på Cirkus i Stockholm nästa höst och samtidigt avslöjades rollistan.

Huvudrollen görs av Peter Jöback och Emmi Christensson spelar Christine. Dessutom dyker Älvsbysonen Daniel Engman upp i flera roller.

– Det känns jättekul, det är en av de största musikalsatsningarna på senare år. Att få vara en del i den är ju jätteroligt, säger han.

Daniel Engman är uppvuxen i Älvsbyn, där hans föräldrar fortfarande bor, och han flyttade till Stockholm för 20 år sedan. De senaste 15 åren har han spenderat på musikalscenerna.

I The Phantom of the Opera har han rollerna som auktionsförrättare, brandchef och inhoppare för de större rollerna som Monsieur Firmin, LeFèvre, Don Atillio och Joseph Buquet.

– Fantomenrollen är en drömroll, det hade varit kul att göra den. Men så blir det inte alltid (skratt).

– Peter Jöback är ju fantastisk och har spelat rollen både i London och på Broadway, det är nog honom vi får tacka för att musikalen kommer tillbaka till Sverige, säger Engman.

Musikalen, som blev en succé på Oscarsteatern mellan 1989–1995, har premiär i september nästa år och repetitionerna börjar under sommaren för Daniel Engman.