Vad finns det att säga om Eldkvarn, som inte redan sagts? Bandet har under sin snart 40-åriga karriär haft en enorm betydelse för svenskt musikliv, gett ut fler album än de flesta och gett oss många stora hits. Det är sannerligen inte någon lätt sak att sammanfatta en så lång karriär i en entimmesspelning. Men visst lyckas de ändå rätt okej, när de står på Gültzauudden i augustinatten.

Någon särskilt märkvärdig show bjuds vi dock inte på och kontakten mellan Plura och publiken är rätt sporadisk. Ett par gånger bjuds vi in till lite handklappning och Plura bjuder i sin tur på några ganska pliktskyldiga mellansnack. Men man går inte och tittar på Eldkvarn för att se en grym ljusshow eller sprudlande energi på scen, nej. Eldkvarn ser man för musikens skull.

Och just på den fronten finns det inte mycket att kritisera. Om man nu måste hitta något så är det eventuellt att det låter lite dåligt i början. Men det glöms snart bort. Med låtar som Fulla för kärlekens skull, Kärlekens tunga och Blues för Bodil Malmsten är det svårt att inte drömma sig bort när man står där i mörkret framför scenen. Det går att se bortom bristerna och uppskatta Eldkvarns musikaliska välsignelser och ta det hela för vad det är, en timme med precis vad vi kom för att se.