När Brolle uppträdde på Sommarfesten i Kalix i somras dök artisten upp 45 minuter sent till sin konsert och väckte ilska hos publik, arrangörer och övriga artister.

I efterhand uttryckte arrangören Reine Sundqvist besvikelse över incidenten, som gjorde att efterföljande akter tvingades anpassa sig efter ett trångt tidsschema, och berättade att de sökte Brolle för en förklaring.

Nu kan Norrbottens Media berätta att parterna fört en diskussion och kommit fram till att delar av ersättningen, på cirka 150 000 kronor, inte ska betalas ut. I stället ska delar av pengarna gå till välgörande ändamål.

Artikelbild

| Brolle och Mimi Werner på Sommarfesten i Kalix.

– Både vi och Brolle vill verkligen att en del av de pengar som inte betalas ut går till ett välgörande ändamål, därför känner vi att det är bra att skänka pengarna till Barncancerfonden, säger Reine Sundqvist i ett mejl till Norrbottens Media.

LÄS MER: Hård kritik mot Brolle: "Han måste kamma sig"

LÄS MER: Arrangörerna hotar dra in gaget: "Vi väntar på svar från Brolle"

I en skriftlig kommentar till Norrbottens Media uppgav Brolle att det hela var ett missförstånd som han "bara kunde beklaga", enligt artisten hade han fått en instruktion om att konserten började 22.30 i stället för 22.00. Via Kalix kommun hälsar Brolle på nytt:

– Anledningen till förseningen var en kommunikationsmiss vilket jag ber om ursäkt för.

I och med att tvisten är löst vill inte någon av parterna lämna några fler kommentarer kring händelsen i juli.

– Vi har kommit till en bra lösning för alla parter, säger arrangören Kalle Lindbäck.