Under en paus från sommarlovet begav sig Martin Stenmarck till Luleå för en spelning på Luleå Hamnfestival. Med en nya singeln “Too late” och en föreställning i ryggen var han laddad på att bjuda festivalens besökare på livets kväll.

– Jag har sommarlov i år men det här ska bli kul för jag har nästan hela mitt vanliga band plus David Nyström som jag inte har spelat med tidigare. Vi kommer att ha världens bästa kväll!, säger Martin Stenmarck.

MER FESTIVAL: Markus Krunegård: "Det ekade tomt"

Artikelbild

| Martin Stenmarck inför spelningen på Luleå Hamnfestival.

Under året har han gjort föreställningen “Syskonkärlek – Räkna med bråk” som berörde hans uppväxt med hans mamma och hur det var att leva med elva syskon. Med sextio föreställningar visade sig genomgången av hans egen berättelse bli lite av en terapi.

– Jag har alltid tänkt att saker och ting är som de är men när man börjar grotta är det väldigt intressant att se hur allt har påverkat en som person och det var en resa som var viktig för mig och mina syskon. Jag intervjuade till exempel många av mina syskon för att fylla i luckor som jag själv inte kommer ihåg, säger Martin Stenmarck.

Kändes det svårt att veta vad du ville dela med dig av och inte?

– Jag är väldigt nöjd över hur jag har det nu så för mig har det aldrig spelat någon roll gällande hur mycket jag berättar. Min barndom var väldigt rörig och det hände grejer som kanske var konstiga i mångas ögon men det fanns aldrig några inslag som handlade om våld i hemmet eller missbruk som kanske hade haft en större yttre påverkan. Hemma hos oss var det kaos och då tror jag att det var lättare att berätta min historia som man till viss del kan skratta åt, säger Martin Stenmarck.

Artikelbild

| Martin Stenmarck inför spelningen på Luleå Hamnfestival.

MER FESTIVAL: Helltrain är tillbaka efter sorgen

En lärdom som han har tagit med sig från året med föreställningen är vikten av repetition.

Artikelbild

| Martin Stenmarck inför spelningen på Luleå Hamnfestival.

– Jag tror att det har varit min styrka innan att skuta från höften och alltid tänka ett steg fram. Det jag lärde mig av föreställningarna var att det kan bli så himla bra om man repeterar. Det känns skönt att jag äntligen, som 45 åring, insett att det är bra att repa, säger Martin Stenmarck.

RECENSIONER FRÅN HAMNFESTIVALEN:

Artikelbild

| Martin Stenmarck inför spelningen på Luleå Hamnfestival.

"Rebecca och Fiona visar Luleå"

"Tur att vi lever samtidigt som Markus Krunegård"

"Anna-Sofia Monroy gör mig exalterad över framtiden"

"Dvärgarna är över oss"

"Något har hänt med The Chickpeas Band"

"Molly Sandén gör det med bravur"

"Kan inte låta bli att sakna det"

"Det krävs mer, Jimmy Saint"