Redan lördag morgon startar aktiviteterna under Kulturnattens flagg i Luleå och att läsa programbladet borde egentligen vara en programpunkt i sig. Jag skulle rekommendera att du viger uppskattningsvis 30 minuter till att gå igenom utbudet. Du hinner, om du skumläser.

Så hur gör du för att få ett grepp om allting? Hur beter du dig under Kulturnatten?

På fråga A svarar jag; omöjligt. På fråga B; ta rygg på nöjesredaktören.

Artikelbild

| Anna-Mi Svedjekrans uppträder bland annat på Berlinscenen 17.30

Du kommer att missa massor av konstverk, föreställningar och dansnummer, men du kommer garanterat ha en bra kväll. Ta mig i handen och följ med genom Kulturnatten.

För att spara energi till kvällen skippar vi yoga, babysång och modevisningar och ses först klockan 14.00, på Bio Royal där vår första programpunkt äger rum. Medan vi fortfarande har skallen med oss lyssnar vi på seminariet "Hur porträtteras våld mot kvinnor i arabisk film?", som arrangeras av Arabisk Film Fest. På förhand ett väldigt intressant samtal.

Efter seminariet blir programmet följande:

15.00, Kulturens hus: Tove Burman, från Kalix, uppträder med band. Vi går dit för att kolla vad hon hittar på två år efter "Idol".

Artikelbild

| Painted Sky spelar 23.15 i Kulturens hus

16.00, Kulturens hus: Bo Selinder & Bältornas män får agera som en sorts förfest med skratt, fest och avspänd stämning. Vår tids norrbottniske Povel Ramel är aldrig en besvikelse.

16.30, Stadsparken: Det är tight med tid men om du absolut inte vill missa något av Luleåhiphopen Sync Error rekommenderar jag att se dem 12.30 på Berlinscenen i stället.

Artikelbild

| Simon Trabelsi gigar tillsammans med Milagro och Cha-Em i Kulturens hus 18.00.

17.30, Berlinscenen: Anna-Mi Svedjekrans, en livs levande viral succé, mitt under succén. Vi kräver att "Idol"-sensationen sjunger "I will always love you".

18.00, Kulturens hus: Blänks Simon Trabelsi, Milagro och Cha-Em från MVP gör ett exklusivt framträdande tillsammans. Kommer bli bra, minst!

Artikelbild

Nattvandra. Nöjesredaktör Magnus Tosser berättar hur han tänker lägga upp Kulturnatten, under ett evenemang som är så fullt av aktiviteter att det annars är svårt att få grepp om.

18.50, Lillan: De lokala banden Prematur, Autumn Dust, Purple Heart och Ending Era byter av varandra under kvällen. Vi sticker in skallen och kollar vad Lillan har att erbjuda.

19.15, Bio Royal: The Magnettes "So Bad" har musikvideopremiär på bioduken. Det är ju så coolt att vi inte kan undvika att ta en sväng för biografen igen.

19.30, Ebeneser: Här är det öppen scen mellan 19 och midnatt. Tveksamt om någon redan gått upp denna tid, men kan vara värt att kolla av läget.

20.15, Berlinscenen: Baruk Khazad spelar dvärgmetal på Köpmantorget. Jag skriver det igen: Baruk Khazad spelar dvärgmetal på Köpmantorget!

21.00, Kulturens hus: Efter dvärgmetal brukar jag alltid vilja komma ner i puls och då är The Hat perfekt. Den internationella septetten kommer från Chile, England, Ryssland, Australien och Sverige – och bjuder på akustiskt mys.

21.45, Kulturens hus: Rockbandet Sonic Bulldog är en okänd pärla på länets rockscen och värt att ge en chans.

22.30, M/S Symfoni: Jag vet faktiskt ingenting om singersongwritern Alison Green men att upptäcka ny musik ingår i konceptet när du besöker Kulturnatten Jag kan inte tänka mig något härligare än att kliva ner i båten och lyssna på något potentiellt jättebra.

23.15 Kulturens hus: Luleårockarna Painted Sky blir kvällens avslutande huvudnummer. Funderar du på att gå hem tidigare är det okej, men du kommer få en besviken min och förvånade ögonbryn som avsked från mig.

Observera att alla ansvarar för sitt eget intag av mat och dryck. Om hunger eller törst uppstår är det upp till var och en att kringgå programmet.

Det här är som sagt inget facit, bara mitt sätt att konsumera kulturutbudet (något nöjesredaktörigt). Saknar du punkter i schemat föreslår jag att du sätter ihop ditt eget program – förutsatt att du orkar läsa igenom programbladet.