Som vanligt bjuder Svartöns Blues på ett gediget utbud under Hamnfestivalens fyra dagar och i sommar blir det allt från lokal heavy metal till amerikanska bluesrävar med lördagens Erika Baier & The Business och Bonnie Bishop som de stora namnen.

I ett pressmeddelande beskrivs de förstnämnda som "tung, svängig blues framförd av ett ångande frustande band bakom Erikas unika röst och med en utstrålning som magnetiserar sin publik" och Austin-baserade Bishop räknas som ett av de stora amerikanska framtidsnamnen.

Under lördagen spelar även gitarristen Svante ”Slowman” Törngren.

LÄS MER: Inget klubbtält på sommarens festival

Fredags stora höjdpunkt blir Trickbag som räknas som ett av landets främsta bluesband och som har mängder av spelningar i USA och Europa bakom sig.

LÄS MER: Lokalt i stället för stjärnkavalkad

Som vanligt kommer torsdagen till stora delar tillägnas Svartöns Allstars, som leds av Gunnar Sundström och Totte Wallgren med inhopp av profiler som Angelica Larsson, Björn Sjöö, Zia Lindberg, Jonas Eriksson, Olle Strandberg, Anki Sandström och Ammie Dumago.

– Bandet i sin helhet består av 18 fantastiska musikanter med kraftigt varierande erfarenheter och bakgrund. Här finner vi gammal som ung, kvinnor och män, allt från i princip debutanter till synnerligen rutinerade och erfarna musikanter i en mustig blandning som förhoppningsvis på samma sätt som tidigare år ska fylla bluestältet till bristningsgränsen, säger Sundström och Wallgren i ett pressmeddelande.