Viktoria Tocca hade gjort huvudrollen i ”Ludwig II” i Tyskland och blev en av de yngsta någonsin att få Andrew Lloyd Webbers välsignelse att göra Christine i ”Phantom of the Opera”, i Köpenhamn. Men när hon återvände till Sverige möttes hon av en hårdare verklighet.

– När jag flyttade hem insåg jag att det inte var så lätt att få den typen av jobb hemma i Sverige, det är ett ganska litet land och folk gillar att jobba med personer de jobbat med tidigare. Är man inte ett etablerat namn är det svårt, berättar hon.

Tocca bestämde sig för att själv lägga ut pengar för att kunna ställa sig på scenen och bokade Berwaldhallen. Tillsammans med tidigare kollegor genomförde hon en "musikalhitkavalkad" under en kväll – och bemötandet gav blodad tand. Nu går "Från Broadway till Duvemåla" in på sin sjätte säsong och för andra gången kommer showen till Luleå.

Artikelbild

| Viktoria Tocca spelar huvudrollen i "Broarna i Madison County" och kan därför, för första gången, inte medverka i sin egen show.

– Det ska bli jättekul, sist vi var i Luleå var under vår första säsong. Då var vi tre solister och tre i bandet och nu är det fem solister och fyra i bandet. Den har utvecklats väldigt mycket under åren vi har varit ute. Om man såg förställningen 2016 får man en helt annan upplevelse nu, berättar Viktoria Tocca.

LÄS MER: Recension av "Från Broadway till Duvemåla" i Kulturens hus 2016

Eftersom hon själv producerar och spelar huvudrollen i ”Broarna i Madison County” är hon för första gången inte med själv på scenen. I stället är det Laila Adèle (känd från Melodifestivalen och ”Jekyll & Hyde”), Niklas Asknergård (”Phantom of the Opera” och ”Les Misérables”), Emmi Christensson (”The Phantom Of The Opera” och ”Gentlemannen”), Emil Sigfridsson ("Fame Factory" och Melodifestivalen) och Malena Tuving (”Jekyll & Hyde” och ”Cats”) som står för sången.

– Vi får hoppas att de sköter sig i Luleå, säger hon med ett skratt.

Artikelbild

| "Från Broadway till Duvemåla" på Kulturens hus 2016

Tocca jämför "Från Broadway till Duvemåla" med en konceptshow som "Diggiloo", där artisterna kan bytas ut och musikalhitsen anpassas efter deras röster.

– Vi är väldigt taggade på att komma tillbaka till Luleå eftersom det var så länge vi var där, det ska bli jättekul att se hur Luleåpubliken tar emot "Från Broadway till Duvemåla" hösten 2018.

Artikelbild

Viktoria Tocca

Mycket tyder på att det inte behöver vara sista gången föreställningen besöker Luleå heller. Suget efter musikaler är fortsatt stort och redan nu är två turnéer inbokade för 2019, då bland annat Piteå får besök den 21 mars.