Det arrangeras spelningar och andra arrangemang varje lördag på Kulturgården i sommar och den pittoreska miljön mitt i världsarvet är verkligen en fantastisk fond för allehanda kulturyttringar. På  lördag eftermiddag bjöds ett 40-tal solbadare på en kort livespelning med Luleåmusikern Lisa Levander.

Lågmäld popmusik 

Lisa Levander har släppt ett album sedan tidigare och hennes lågmälda popmusik har uppenbara likheter med artister som Anna Järvinen och Feist. Lisa har sällskap av systern Erika på en låt men i övrigt kompar hon sig själv och det märks att hon inte riktigt är bekväm med den centrala positionen men det förtar inte upplevelsen av musiken. Tvärtom så ger det hennes vemodiga texter ännu mera nerv och grund, även om jag tror att hennes musik växer ytterligare med ett kompband i ryggen.

Artikelbild

Konstnärlig egenart

Lisa spelar sex låtar i Medelhavsvärmen där den avslutande Coming home blir spelningens höjdpunkt för mig. Det är tydligt att Lisa Levander har musikalisk talang och konstnärlig egenart nog för en vidare karriär och jag blir inte förvånad om vi får se henne på större scener i framtiden.