När Shirin El-Hage mötte Norrbotten Big Band och insåg vilka som skulle spela bakom henne på Britta Bergströms julkonserter "Soulful december" gick det inte att hålla tillbaka förtjusningen.

– Jag kunde inte låta bli att skrika lite grann när jag kom in hit, säger hon med ett skratt.

– Mitt album kom ut i maj och att få göra något sådant här i slutet av året är som att sätta en liten rosett på alltihop. En julklapp till musiken jag har gjort.

Artikelbild

| Elin "EllyEve" Svensson, Kerstin Ryhed och Britta Bergström snackar ihop sig inför julshowen på fredag och lördag.

Britta Bergström upptäckte Shirin under sommarens "Allsång på Skansen" och frågade direkt om hon ville vara med i hennes julshow.

– Vi vill ha sköna människor som tycker att det är kul att se var deras musik tar vägen i det här sammanhanget. Sedan är hennes röst unik, det finns inte någon som du i Sverige skulle jag säga, säger Britta Bergström till gästsångerskan.

Shirin släppte albumet "Almost lover" i våras och kommer framföra låtar från debuten och en version av "Jealous guy" (se klippet intill) i Piteå och Luleå under fredag och lördag.

Förrutom Shirin har Bergström lockat till sig Moneybrother och förra årets utropstecken Elin "EllyEve" Svensson på nytt.

Artikelbild

| Shirin El-Hage på repetition med Norrbotten Big Band.

LÄS MER: Avbryter egna turnén – för gästspel i Norrbotten

Shirin blev känd för den breda massan efter att ha uppträtt som mellanakt i Melodifestivalen och har blivit erbjuden plats i både "X-factor" och "Idol" men tackat nej.

Artikelbild

| Shirin El-Hage på repetition med Norrbotten Big Band.

– Jag vet inte om det är hybris eller väldigt bra självuppfattning, någon blandning kanske. Och är det hybris lever jag gärna med den (skratt).

Hon jämför ett deltagande i tävlingsprogrammen med att "sälja sin talang till djävulen".

– Om jag tar varenda skitgig eller är med i vartenda skitprogram på tv sätter jag det värdet där – att jag är med på allt. Men jag kan faktiskt välja.

Och inför det här tvekade du inte?

– Nej! Det här är ju fett – det här är jävligt fett.