Under fredagen presenterades de nominerade till Grammisgalan och det finns möjlighet till norrbottniska pristagare även detta år.

Luleåfödda Robert Hurula, som under fredagen släppte låtarna "Självmedicinering" och "Inte min son" är nominerad i kategorin "årets rock".

Det är ett första smakprov från albumet ”Klass”, som kommer 22 februari.

Artikelbild

| Bo Sundström kan få pris för "årets jazz".

”Den handlar om att älska någon som kämpar med tunga depressioner. Att sätta fingrarna i halsen på någon efter en överdos av piller. Den handlar om någon som vill bort och någon som gör allt för att ha den kvar. Och sjuk som jag är så har jag försökt göra en poplåt av detta”, säger han i ett pressmeddelande.

Piteås Bo Sundström, från Bo Kaspers Orkester, är nominerad för "årets jazz" med sitt soloprojekt. ”Mitt dumma jag – svensk jazz” och Petter Granberg, som medverkar i El Perro Del Mar, kan vinna för "årets alternativa pop".

På förhand har Robyn och Seinabo Sey fått mest uppmärksamhet och är nominerade till fem priser vardera.

”Det känns fantastiskt att vara nominerad. Responsen på skivan har varit allt jag hade kunnat önska mig, men det var extra roligt att ett sånt mottagande av min publik här hemma i Sverige”, säger Robyn i ett uttalande från sitt skivbolag.

Artikelbild

| Hurula är nominerad i kategorin "årets rock".

Grammisgalan äger rum på Annexet i Stockholm den 7 februari.