Sedan 32 år tillbaka har julshowen "Stjärnklart" turnerat runt i landet med populära artister, men från och med i år förändras konceptet och "Stjärnklart" blir till "weekend-festival" som får fasta scener på tre platser i Sverige.

Den 13–14 december arrangeras festen i Luleå i Coop Norrbotten Arena, med artister som Jessica Andersson, Hanna Ferm och Robin Bengtsson på scenen.

Den sistnämnda gillar att ha Norrbotten som fast punkt i stället för att resa runt under stora delar av julmånaden.

Artikelbild

| Coop Norrbotten Arena blir värd för "Stjärnklart" under en helg i december.

– Det ska bli skitkul, förra året var inte i Norrland någonting. Nu ska det bli väldigt roligt att ligga två dagar i Luleå, då hinner vi landa och gå runt lite på stan i stället för att åka iväg direkt, säger Bengtsson.

– Det är stora LED-skärmar och en väldigt snygg show, det vill vi inte sluta med. Därför är det bra att ha det kvar på samma ställe.

Han turnerade med "Stjärnklart" förra året och vet vad som väntar.

– Det kommer verkligen bli drag, redan förra året var det ett riktigt bra party. Det är inte mycket julfokus, vi kör några klassiska låtar – men sedan är det fullt ställ med dans på stolarna och borden.

Artikelbild

| Mendez, Jessica Andersson, Robin Bengtsson och Anna Bergendahl under onsdagens pressträff inför "Stjärnklart".

Anna Bergendahl är en annan Melodifestival-vinnare som följer med på turnén och eftersom hennes pojkvän har brodern i Luleå ser hon fram emot besöket i stan – och arenan.

– Det älskar man ju, det är ju drömmen. Det är ju vad jag drömde om när jag sökte "Idol" för elva år sedan – det är fantastiskt att få vara med om det och uppträda i så stora arenor, säger hon.

Hur tror du att kvällarna kommer se ut?

– Det kommer bli mycket drag och ös – dans och roliga samarbeten mellan artisterna. Vi kommer säkert göra saker ni aldrig sett oss göra tidigare, säger Bergendahl.