South By Southwest (förkortning: SXSW) är ett av, om inte det ledande musikbransch-eventet i världen. 2014 hade SXSW över 100 livescener med 2.300 akter från 58 länder, och 2015 är The Magnettes från Pajala ett av banden som åker dit för att göra en handfull showcase-spelningar.

Duon har släppt singeln ”Paper Cut”, spelat på scener runtom i Sverige, Finland och Ryssland och är snart aktuella med sitt debutalbum.

– Hela musikbranschen kommer vara där känns det som och vi vill såklart spela för så många ”viktiga” personer som möjligt, säger Sanna och Rebecka om förväntningarna inför USA-resan.

Showcase-konceptet är inget nytt för The Magnettes. De har tidigare gjort liknande spelningar för branschfolk och knutit både nationella och internationella viktiga kontakter på Live At Heart i Örebro och New Music Seminar i New York. Med hårt arbete samt uppbackning av utvecklingsbolaget BD Pop och Musichelp Sweden har bandet lyckats knipa en plats på 2015 års upplaga av SXSW som äger rum mellan 13–22 mars 2015 i Austin, Texas.

Fotnot: The Magnettes uppträder på SXSWmusic. Samtidigt äger både SXSW film och SXSWinteractive rum.