Teo Wiiks musikkarriär fick en kickstart när han för drygt två år sedan under artistnamnet Ludomir laddade upp en av sina låtar på Spotify. På kort tid fick den över 10 000 spelningar, och två år senare har den idag 17-åriga houseproducenten en seriös artistkarriär i sikte. Nyligen signades han av Stockholmsbaserade musikförlaget Telescope Music Publishing, något som öppnat helt nya dörrar.

– Telescope drivs av Ben Malén som var sångare i Trance Dance på 80-talet. Han hittade mig på Soundcloud, där jag har över 14 000 följare, och signade mig. Jag har varit nere i Stockholm nu under sportlovet och fått möjlighet att jobba med en massa artister, bland annat Sibel som har varit med i Idol och Melodifestivalen.

Stockholmsbesöket innebar första gången som Teo Wiik jobbat i en regelrätt studio, tidigare har han gjort all musik på datorn hemma på Kronan i Luleå. Men själv menar han att det inte är så stor skillnad.

Artikelbild

| Signad. Teo Wiik signades nyligen av Stockholmsförlaget Telescope Music Publishing.

– Den största skillnaden var att jag fick träffa artisterna på riktigt och inte bara över internet. Annars är det i stort sett samma sak som att jobba hemma, man använder samma program.

Nästa låt på releaseschemat för Teo Wiik är en Ludomir-remix av "I Midnattssolens Land" av Josef Johansson, bekant från Melodifestivalen 2014. En låt som släpps på ett av världens största skivbolag.

– Josef är signad av Warner Bros, så det ska bli kul. Låten släpps den 23 april, det blir det första jag släpper i år.

Ludomirs mest spelade låt så här långt in i karriären är ”Kiss And Tell” (tillsammans med Grant Genske), med över en halv miljon spelningar på Spotify och närmare 300 000 på Soundcloud. Men Luleås främsta houseprodeucent siktar högre än så.

Artikelbild

| Hemmastudio. Det är här, hemma i rummet på Kronan, som Teo Wiik hittills skapat det mesta av sin musik.

– Att få en miljon streams på en låt är litegrann ett delmål just nu. Men så länge jag får över 200 000 stream är jag i alla fall inte missnöjd (skratt). Jag har faktiskt haft en låt, "Take Me", som blev den 20:e mest virala låten i Tyskland under tre dagar, men en dröm är att någon låt skulle bli riktigt viral.

Oavsett om han når det målet eller ej ser karriäre ut att peka spikrakt uppåt för Teo Wiik. I sommar väntar ytterligare singelsläpp och arbete i studion i Stockholm.

Artikelbild

| Drömmar. Just nu siktar Teo Wiik på att någon av hans låtar ska få en miljon spelningar på Spotify.

– Jag vill lära mig DJ:a. Att DJ:a på någon stor festival hade varit ganska sjukt. Men just nu är det att producera musik som kommer först, mitt mål är att kunna leva på det här och kanske bli känd. Jag tror det kan gå om jag bara fortsätter jobba gårt.