I sommar ska en ny säsong av det populära tv-programmet "Ensam mamma söker" spelas in och fem ensamstående mammor får nu chansen att hitta kärleken inför tv-publiken.

Totalt blir tre deltagare utvalda att dejta i tv och en av dessa kan bli 28-åriga Elin Näslund från Gällivare, mamma till fyraåriga dottern Freja.

– Det känns jätteroligt. Jag ser det som en väldigt rolig erfarenhet, framförallt om det blir så att jag hittar kärleken, säger hon.

Artikelbild

Elin Näslund

Näslund är känd inom fackliga världen som den första kvinnliga ordföranden i IF Metall Malmfälten, vilket hon valdes till i början av 2016. Under sin tid som ordförande har hon fokuserat på jämställdhetsfrågor och gjort sig känd som kraft att räkna med. Men hennes hektiska yrkesliv har också gjort att hon inte haft tid att leta efter en ny partner sedan hon blivit singel för ett och ett halvt år sedan.

– Jag tycker om att träffa nya människor och nu har jag definitivt chansen att träffa andra som jag inte skulle ha träffat annars. Jag bor ju i Gällivare och det har begränsat utbudet lite, säger Näslund.

– Även om jag reser en hel del i mitt jobb har jag inte riktigt tagit mig tid att träffa någon. Om jag blir utsedd till en av tre mammor i programmet kommer jag att få tid för det, vilket är något som lockat.

Elin Näslund berättar att hon är lite nervös över vad folk ska säga om henne på sociala medier, men förväntningarna inför tv-framträdandet överväger ändå oron. När hennes medverkan offentliggjorts under tisdagen fick hon massvis av glada tillrop från Gällivare och resten av Norrbotten.

Artikelbild

Har du någon kravbild på var dina eventuella dejter ska komma från?

– Nej, jag kommer vara väldigt öppen för det mesta, egentligen vad som helst, det här är ett tillfälle att träffa någon. Uppenbarligen har det inte fungerat tidigare så jag borde testa något nytt (skratt).

Artikelbild

| Jessica Andersson

Avsnitten spelas in i sommar och 28-åringen hoppas att 2018 ska följa upp tidigare års bröllopslycka.

– Jag såg förra säsongen och den slutade ju jättelyckligt, hoppas att det blir så igen, säger Elin Näslund.

Artikelbild

| Elin Näslund från Gällivare

Övriga mammor som kan få plats i programmet är Theodora Larsson, Borås, Camilla Backman, Västerås, Mikaela Boman, Vedum, och Zarah Skoglund, Sundsvall. Serien kommer sändas på TV3, Viafree och Viaplay nästa vår.