Pajala-bandet The Magnettes – Rebecka Digervall, Sanna Kalla och Tomas Bäcklund Thuneström – kommer ta emot 2017 års låtskrivarstipendium från Live at Heart. Musikbransch-festivalen, som delar ut priset, går av stapeln den 30:e augusti – 2:a september där Magnettes även kommer att medverka. Rebecka Digervall som sjunger i gruppen välkomnar priset.

– Det var en total överraskning, jag hade faktiskt ingen aning om det. Men vi sa "Yes!" när vi fick veta det. Vi är ju arbetande och turnerande musiker, allt stöd gör så himla mycket, säger hon.

Stipendiet erbjuder vinnaren att bo en vecka gratis på hotell i Örebro, med en veckas fri tillgång till studio och tekniker på Musikhögskolan vid Örebro universitet.

– Att det är speciellt för låtskrivande, det värmer. Vi skriver ju mycket på vägarna, men för oss att ha tid, och sitta ner på samma plats och skriva, det är något vi värderar, säger hon.

Lars-Göran Rosén, musikansvarig på Live at Heart motiverar sipendiet: "Världen håller på att upptäcka The Magnettes på allvar och vi vill gärna ge dem goda möjligheter att skapa ny musik här i Örebro. Det här är ett band från framtiden som har något viktigt att säga och något stort på gång."

– Live at Heart finns eftersom vi vill ge de som skapar musik möjligheter att växa. The Magnettes har spelat hos oss tidigare år och vi har följt deras imponerande utveckling. Det kommer bli mycket spännande att se var deras karriär tar dem, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.