Musikhjälpen är ett insamlingsprogram som sänds i både radio och tv och har pågått sedan 2008. Programmet sänds varje år för att samla in pengar till en humanitär katastrof, årets tema är "Barn är inte till salu". En insamling som är till för att uppmärksamma sexhandeln som sker med barn runt om i världen.

Insamlingen ska gå till rehabilitering av barn som tagit sig ur sexhandel, samt gå till att utbilda barnambassadörer som kan sprida information till barn om deras rättigheter.

Varje år sitter tre kända programledare instänga i en bur och sänder dygnet runt. De som håller i programmet i år är Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström. Musikhjälpen sänds i år ifrån Umeå och pågår från den 11 December till och med den 17 December.

Artikelbild

| Årets programledare är Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström

På lördag ska Pajalabandet The Magnettes vara med och spela i Musikhjälpen.

– Vi blev tillfrågande om vi ville vara med. Det är en självklarhet att tacka ja då det är för en god sak. Vi är glada för att vi kan hjälpa till och uppmärksamma ämnet.

Programmet gästas av många stora artister under veckan, som Tove Styrke, Oskar Linnros och Anna Ternheim. Men under den avslutande lördagen är det Sanna Kalla och The Magnettes som får framträda på bästa sändningstid.

– Det är dessutom ett mål att kunna framföra vår musik framför så mycket folk. Det känns jättebra att vi ska spela klockan 21.00, då troligtvis många kommer att komma och se på.

Artikelbild

| Bild från förra årets Musikhjälpen i Örebro

Vad ska ni spela för låtar?

– Vi ska spela två av våra låtar fast i andra versioner.