Efter att vi i månader har fått sitta som tända ljus i olika lokaler och lyssnat på en rad julkonserter och dansanta krogshower så får vi äntligen en välbehövd paus. Tack och lov! Plötsligt fylls decembermörkret istället upp av Sveriges starkast lysande popstjärnor och de kunde inte ha kommit mer lägligt.

Att ha artisten GRANT som förband måste vara en ynnest. Låt mig förklara varför. Från den första tonen hänför hon publiken med sin raspiga och starka röst som tar sig långt utanför Lilla salens gränser. Den medryckande, pampiga popen som hon bjuder på är slående. Med hennes intima och lite mystiska framträdande så tänker jag mig att hon skulle passa riktigt bra på någon rökig bar. Hennes stora röst och uttrycksfulla sätt får mig att längta till den dagen då vi får se henne skina på den stora scenen själv. Och jag tror inte att vi kommer att behöva vänta så länge.

LÄS MER: Tove Styrkes uppmaning till Luleå

Artikelbild

| GRANT på Kulturens hus

Sedan är det Tove Styrkes tur. Det är en taggad men förvånansvärt gles publik som tar emot artisten som under de senaste åren har turnerat världen runt. Hon smyger ut på en scen fylld av rosor men från första låten är det tydligt att detta inte blir någon lågmäld konsert. Hon är färgstark när hon rör sig fram och tillbaka på scenen, ständigt dansande och leende mot publiken. Med en glädje som snabbt smittar av sig har hon alltid publiken i fokus. Genom konserten blandas musiken med mellansnack med publiken och hennes kontakt med dem är otroligt fin. Det blir fina samtal med fansen och även kramar med två åttaåringar som står längst fram. Covern av Lordes låt "liability" blir till en allsång där hängivna fans hänger med i varje ord.

Tove Styrke har sedan debutalbumet skrapat under ytan och lyckats skapa perfekt popmusik. Under åren har hon landat i något som gör att hon skiner starkare än någonsin. Kombinationen av texter om brustna hjärtan och en ljudbild som hon är helt egen om, gör att hon befinner sig i ett musiklandskap där bara hon finns. Trots att många med mig har hört hennes musik både en och två gånger lyckas hon ändå överaska med nya versioner av sina låtar under konserten.

En av kvällens höjdpunkter är när hon bjuder upp GRANT på scen för att göra singeln "Good vibes" som i original görs med artisten Alma. Det blir ett framträdande där vi får ta del av röster som bara smälter ihop i ett popnummer som jag gärna skulle vilja återuppleva igen.

Tove Styrke ger Luleåpubliken en välgenomtänkt show där såväl ljus som scenens utsmyckning skapar en helt egen värld på scen där till och med fågelkvitter får ta plats under några av låtarna. Under låten "Sway" kastar hon ut rosor över publiken samtidigt som vi gungar med till tonerna. Senaste singeln "Vibe" får avsluta kvällen innan lamporna tänds och Spice Girls "Wannabe" ljuder från högtalarna. Det finns något fint i att publiken lämnar konserten med rosor i handen, nynnandes på Spice Girls och ett leende på läpparna. Eller jag kan egentligen bara tala för mig själv.