Idéerna är många och en del av planerna har kommit längre en andra. Den Event-Arena som NSD tidigare berättat om ska hålla internationell klass för att kunna arrangera bland annat landskamper. Arenan har kompletterats med en inomhushall med två planera för att elitidrotten i Boden ska kunna utvecklas.

Investeringen kommer att landa på mellan 80 och 100 miljoner. I morgon ska siffrorna presenteras. Peab bygger, men är inte intresserad av att äga och förvalta på längre sikt. Ett stort fastighetsbolag har redan visat intresse för att gå in som ägare.

Nästa delprojekt som börjar komma i hamn är nya bostäder. Vid gamla vakten på Ing3 planeras för att bygga upp de gamla kasernerna till mindre lägenheter med ungdomskaraktär. Lars Olofsson tror att försvarsanställda kommer att behöva bostäder med tanke på dels insatsstyrkan, dels kontraktsanställda.

Huskropparna ska byggas ihop med inglasade genomgångar och den inre gården snyggas till.

Arenan kan redan börja byggas i höst och bostäderna i januari om allt går i lås.

Lars Olofsson målare vidare och fyller det gamla militärområdet med tivoli, hotell och campingplats. Vidare skulle en hangar kunna fungera som mässhall och i ett område finns även en go-cartbana. Idéerna är många och Lars Olofsson säger att det enda som är säkert är att det inte blir som de skissat helt och hållet, utan att de behöver lära sig mer för att kunna arbeta vidare med de olika idéerna.

Läs mer i morgondagens tidning