Redan för ett par veckor sedan berättade NSD att Bodenspelaren Peter Gitselov var på väg till ryska ligan.

Nu är det klart att toppklubben FC Rubin Kazan blir Gitselovs arbetsgivare de närmsta åren.

- Det stämmer. Peter har skrivit ett treårskontrakt med Kazan, säger Gitselovs pappa Alexander, som var den som ordnade kontakten med den ryska toppklubben.

- Jag känner lagets tränare sedan tidigare, vi har spelat ihop.

Under helgen reste far och son Gitselov till Turkiet, där Kazan är på träningsläger, för att underteckna det guldkantade kontraktet.

För enligt uppgift till NSD är kontraktet ett av de bästa som en svensk division I-spelare någonsin fått. I runda slängar är det värt ungefär en miljon svenska kronor per säsong. Till det kommer dessutom fri bostad och bil.

Alexander Gitselov vill inte diskutera några exakta summor, men han säger att kontraktet är bra.

- De här pengarna är man inte i närheten av att tjäna i Sverige. Det är ett riktigt bra kontrakt. Men mycket hänger också på hur bra man presterar. Det blir ju lite mindre om man spelar i b-laget.

Samtidigt förklarar Alexander Gitselov att det inte handlar om pengar i första hand.

- Jag såg på Peter att han tappade motivation på slutet i Boden. Det här är en chans som han bara får en gång i livet, att få spela på riktigt hög och professionell nivå. Han kan alltid återvända till Boden eller någon annan klubb i Sverige SENARE igen, men får man en sådan här chans måste man ta den, säger han.

FC Rubin Kazan är en av Rysslands mäktigaste klubbar. Laget slutade femma i den ryska ligan och har meriter från spel i UEFA-Cupen.

- Det finns gott om bra spelare från olika länder med landslagsmeriter. Så konkurrensen är förstås hård. Men tränaren tittar inte på meriter utan på vad du presterar, säger Gitselov.

Staden Kazan ligger drygt 100 mil öster om Moskva, och när laget kommer tillbaka från träningslägret i Turkiet ska Peter Gitselov få lägenhet och bekanta sig med sin nya hemstad.

- Sedan ska de på läger i både Spanien och Portugal. Det är oerhört stort, säger Alexander Gitselov.