Hittarna "glassigt" och "Giftig" fick vardera tre månader på sig att spelas till urvriden torrhet. I sommar är han ute och turnerar och spelade självklart också på PDOL på fredagsskvällen.
Även om han själv säger att hans högsta ambition är att sprida glädje med sin musik, känns det lite orättvist att Schmidt ofta avfärdas som något lite komiskt. NSD tog ett snack med honom inför konserten.
Rätt i tiden
Thomas Rusiak producerade din låt "Gömma mig" som har ett fantastiskt beat. Det är ju väldigt rätt i tiden, men hur länge går det att rappa över electro?
- Allt som är fett är fett. Sen går det trender fram och tillbaka. Om tio år är det asgrymt att rappa över en James Brownsampling igen. men, gör man en asbra låt med ett electrobeat. Det kan man göra i en evighet om man gör det bra.
Nyligen medverkade en annan electrorappare, Adam Tensta, i folkliga allsång på skansen. Mange har själv tackat nej två gånger till melodifestivalen. Däremot är han villig att tänka över en allsångsförfrågan.
- Allsång på skansen har jag egentligen ingenting emot, men jag har ingen relation till det heller. Jag vet inte riktigt var jag skulle... ja kanske.
Mycket annat än musik
Schmidt är ingen typiskt Stockholmsk rennäsansmänniska som driver klädmärke med vänsterhanden. Istället har han arbetat som Bartender i flera år och även drivit en cateringfirma.
- Det lär knappast uppkallas någon parfym efter mig. Men jag gör också mycket annat än musik. För min del handlar det om att inte vill bli uttråkad.
Sen kan de ju vara såhär: jag vet inte hur länge det här artisteriet fungerar. Då vill jag inte stå helt handfallen efteråt.
- Jag har kvar firman tillsammans med två vänner. Den får ju inte all uppmärksamhet den skulle kunna få kanske. Sen håller jag på med ytterligare projekt, jag skriver på...lite olika idéer. Men Jag kan inte berätta så mycket om dem.
- Nae, teve. Men det är onödigt att prata om saker innan de lämnat idéstadiet.
- Spela in ny skiva. Det ska bli jävligt roligt.