Den asylsökande mannen menade att hans försvarare, advokat Lars Grönberg, inte skulle tala i hans ställe, han ville ha en muslimsk försvarare.
- Varför ska han få betalt för att skicka mig till helvetet, sade mannen som hellre ville föra sin egen talan.
Avsade sig uppdraget
Under häktningsförhandlingen försvarades den 28-årige mannen av Boden-advokaten Håkan Lundström men han avsade sig uppdragen efter att ha blivit påhoppad av den asylsökande mannen.
Det tog rättens ordförande Christer Ödberg en timme innan han, i alla fall stundtals, lyckades få ordning på den asylsökande mannen.
Hade midjefängsel
Den asylsökande mannen tvingades sitta med midjefängsel genom hela rättegången. Mannens enda vapen blev då just att spotta, vilket han även gjorde på kriminalvårdens personal vid ett flertal tillfällen.
Mannen var åtalad för nio brott varav åtta inträffade i centrala Boden under två timmar på morgonen den 16 juli i år.
Mannen var åtalad för:
4 Skadegörelse på två bilar på Garnisionsgatan.
4 Sexuellt ofredande mot en kvinna på Kungsgatan.
28-åringen har slagit en kvinna i underlivet med sin hand.
4 Skadegörelse i korsningen Garnisionsgatan och Lulevägen där mannen har sprungit upp på motorhuven på en personbil och sedan fortsatt upp på taket.
4 Misshandel av en kvinna på Brogatan. Åklagaren påstår att mannen har slagit en kvinna med öppen hand i ansiktet.
4 Misshandel på Kungsgatan där mannen också har slagit en kvinna i ansiktet.
4 Sexuellt ofredande på en kvinna invid varuhuset Åhléns där mannen har tagit henne på bröstet.
4 Sexuellt ofredande mot en kvinna invid arbetsförmedlingen där mannen har tagit tag i hennes armar och fört hennes hand mot sitt könsorgan.
4 Sexuellt ofredande på en kvinna på Kungsgatan där mannen har tagit på hennes mage och sedan hennes bröst.
4 Två dagar innan, den 14 juli har mannen misshandlat en landsman genom att slå honom i ansiktet med knuten näve och sedan sparkat honom på handen.
Den asylsökande mannen försökte sig på flera olika förklaringar till åtalspunkterna, bland annat sade mannen att han var sexuellt frustrerad. En annan orsak som han nämnde var att han gick på starka mediciner.
Tingsrätten ansåg att mannen gjort sig skyldig till allt som kammaråklagare Anna Bergström lade honom till last men att mannen innan dom faller ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att utreda om det finns fängelsehinder.
Åklagaren yrkade dessutom att mannen ska utvisas efter fullgjort straff.